Verenigd Korps Mariniers

Op 15 november vond in de Van Ghent-Kazerne te Rotterdam de traditionele bijeenkomst plaats van oud-mariniers, georganiseerd door de Mariniers Business Club.

Prins Maurits en ondergetekende waren de sprekers.

De prins verhaalde van de goede eigenschappen die hij uit zijn tijd in dienstplicht had meegenomen in zijn latere carrière. Ik had de term oud-mariniers niet goed aangevoeld:  dit werk is zo zwaar, zowel fysiek als psychisch, dat de zaal vol zat met nog steeds zeer fitte heren van rond-de-40. Mijn lezing ging over de overeenkomsten en verschillen tussen hun wereld en de mijne (de schaaksport komt voort uit de oude manier van oorlog voeren, zoals de laatste voorloper chaturanga (ongeveer 500 voor tot 500 na het jaar 0) goed laat zien.

Prins Maurits in het midden, rechts de commandant van de Van Ghent Kazerne en links de dagvoorzitter Frank van Loo.

Fotograaf Johan Bosma van Fotostijl uit Groningen (ook ‘oud’-Marinier).

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.