Blauw oog in partij 9

Wereldkampioen loopt op voetbalveld blauw oog op

Carlsen neemt kop in Telegraaf té letterlijk

„Als kijker wil je iemand zien die strijdend overwint. Met een paar blauwe ogen, een bloedlip en een bult op zijn hoofd. Je wilt drama hebben, juist tijdens het wereldkampioenschap”, stelde Böhm woensdag na wéér een remise.

Na 56 zetten besloten de twee grootmeesters in Londen opnieuw tot remise. Daardoor is de strijd, die twaalf partijen omvat, nog altijd in evenwicht: 4,5-4,5. Carlsen dwong in de beginfase een gunstige stelling af, maar moest het voordeel in het enerverende duel daarna weer prijsgeven.

Carlsen (27) zat achter het bord met een blauw oog. De titelhouder was tijdens een voetbalpotje met vrienden op de rustdag in botsing gekomen met het hoofd van een tegenstander. Hij kon er de humor nog wel van inzien. „Er komt meer vuur in de strijd”, meldde hij bij een foto van zijn gehavende oogkas op social media.

(selfie van Magnus op instagram)

Dit bericht is geplaatst in Het laatste nieuws. Bookmark de permalink.