50 schaakzomers

Op maandagavond 9 april werd in zalencentrum Theotorne te Dieren het boek 50 Schaakzomers gelanceerd door Peter Boel. Het is een gedegen overzicht van alle Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) sinds 1969 (vandaar Dieren).

Er werden 3 eerste exemplaren uitgereikt: aan de burgemeester van Rheden, aan de voorzitter van de KNSB en aan mij. Iedereen sprak in zijn dankwoord over zijn eigen ervaringen, terugkijkend op die 50 jaar. Ik speelde mee in 1969 toen topper Lubosh Kavalek won. Hij was toen nog een paar maatjes te groot, vijf jaar later versloeg ik hem wel.

Koos Stolk maakte een overall verslag op de website van de KNSB, inclusief krantenartikel en fotoreportage.

https://www.schaken.nl/onk/nieuws/boekpresentatie-vijftig-schaakzomers 

Dit bericht is geplaatst in Het laatste nieuws. Bookmark de permalink.