Schaaktips 1 en 2

17

Samen met Cor van Wijgerden stelde ik deze oefen-boekjes samen in 1993 en 1994. Altijd zinvol om met behulp van voorbeeldstellingen, bepaalde tactische thema’s onder de knie te krijgen.

Cor van Wijgerden staat aan de basis van De Stappen-Methode. Een didactisch en pedagogisch goed doordachte lesmethodiek, waar de KNSB ook mee werkt en die voor het nationale schoolschaak gebruikt wordt. De gedachte is dat wanneer je wel de goede dingen leert maar in de verkeerde volgorde, dat er dan later toch missing links optreden. Dus alles op z’n tijd, zowel wat betreft de loop der stukken en de regels maar ook de lessen in theorie en praktijk. Cor is een leeftijdgenoot van me en we groeiden gezamenlijk uit het Rotterdamse jeugdschaakwereldje. Uitgegeven bij Tirion Sport.

Op de voorkaft van Schaaktips 1 staan torens.

 

Dit bericht is geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink.