Openluchtschaak

De schaakkaravaan die in 2009 vertrok is bijna bij het eindpunt. Op 1 januari 2012 begint een nieuw jaar en stopt de karavaan.

We willen natuurlijk op gepaste wijze eindigen. Om te beginnen komt er een leuk boekje uit over de afgelopen drie jaar waarin het wel en wee van de karavaan wordt uitgelegd met vele tips voor toekomstige jeugdschaakprojecten. Eddy Sibbing, de projectleider van De Schaakkaravaan, heeft alles van dichtbij meegemaakt en heeft vele bijzondere ervaringen verzameld.

Ook worden er een tiental openluchtspellen geschonken aan de scholen die het meest actief waren.

Misschien heb je wel eens dat grote spel gezien op het Max Euweplein in Amsterdam, waar altijd tientallen mensen zich om het bord verzamelen, weer of geen weer. Nou zijn die stukken heel erg groot dus hebben we voor de scholen een tussenmaat gekozen met stukken van ongeveer 30 centimeter hoog. Het schaakbord is niet moeilijk te maken want je hoeft alleen maar 32 stoeptegels zwart te verven. Ik hoop dat er zo vele kinderen gaan meespelen zodat de karavaan toch nog een beetje doortrekt naar de toekomst.

 
Dit bericht is geplaatst in Schaakkaravaan. Bookmark de permalink.

Geef een reactie