SCHAKERS VAN FORMAAT

Op zaterdag 10 juni werd op het StadsPlein in Amstelveen voor de derde keer in successie SCHAKERS VAN FORMAAT georganiseerd.

(zie http://www.hansbohm.com/2013/?p=2742 )

zie ook http://www.schaaksite.nl/2017/06/12/timman-bohm-en-van-foreest-ook-bedreven-met-grote-stukken/

Hier een impressie van Bart Stam op FaceBook:

De derde editie van ‘Schakers van Formaat’ in Amstelveen was wederom een groot succes, mede door het fraaie weer. Jan Timman maakte in twee sessies korte metten met al zijn tegenstanders (12/12). Onder hen oud-wereldkampioen dammen Ton Sijbrands, toernooidirecteur Jeroen van den Berg (Tata Steel Chess) en Fred Teeven, voormalige VVD-kamerlid en oud-staatssecretaris van Justitie.

Ook Hans Bohm en Jorden van Foreest scoorden er lustig op los, waarbij Hans in de pauze boeken verkocht van “Wij presenteren…” De serie over de zes verschillende schaakstukken die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt met Yochanan Afek.
Ik was onder de indruk hoe Jorden tegen ons team een mooie strategische laveerpartij speelde, waarbij hij langzaam maar zeker beslissend voordeel bereikte met zijn paarden.

Tijdens Schakers van Formaat konden deelnemers en publiek drie eindspelstudies oplossen, waaronder recente composities van Jan Timman uit 2017.
Tot slot: hulde aan Maarten en Florine Langen voor de vlekkeloze organisatie!

Nog wat foto’s van Florine:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit bericht is geplaatst in Het laatste nieuws. Bookmark de permalink.