Jubileum Krimpen a/d IJssel

Op 30 september vierde sv Krimpen aan de IJssel haar 90-e verjaardag in het sfeervolle streekmuseum Krimpenerwaard. Een vol programma met een confrontatie tussen jonge en oudere leden, een lezing, analyses, toespraken en een gezamenlijke maaltijd tot slot. Een mooi en waardig feest waar ik een bijdrage aan mocht leveren.

Voor de speciale gelegenheid ging ik dressed-for-the-occasion

In de pronkkamer van het Streekmuseum vond de wedstrijd plaats tussen oud tegen jong. Het zou 6,5-1,5 worden maar dat was geflatteerd. Voorzitter Peter Glissenaar hield een korte toespraak, de burgemeester was aanwezig.

Bij de receptie was ook de schrijver Jan Bus van het 75-jarig jubileumboek, waarin mooie verhalen die ik uit mijn eigen jeugd van het nabijgelegen Rotterdam nog goed herinner.

De wisselsimultaan aan veertien borden leverde boeiende partijen op (ik haalde 90%, wat dit keer opvallend toepasselijk was). De oudste leden deden ook mee en bleken harde noten.

De burgemeester hield het lang vol en bezweek pas in het verre middenspel. Vaak doet een notabele voor de vorm mee maar hier niet.

Er was tijd ingeruimd voor een lezing met demonstratiebord. Ik liet de zwembadstudie zien die ik samen met Jan Timman componeerde tijdens onze baantjes in een Amsterdams zwembad als voorbereiding op een IBM-toernooi in de zeventiger jaren. Jan maakte later een mooi voorspel op het basis-idee: kan een pion alleen op de vijfde rij het opnemen tegen een dame?

Vlak voor het buffet een groepsfoto met een trotse voorzitter en het oudste en jongste lid van sv Krimpen aan de IJssel.

dank aan hobby fotograaf Herman Visser.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Het laatste nieuws, Interviews. Bookmark de permalink.