Tweede Duinwatertoernooi

Tweede Duinwater toernooi

Tijdens het Tata Steel Schaaktoernooi in Wijk aan Zee worden diverse kleinere evenementen gehouden waar onder het Duinwater Toernooi in Fletcher Hotel Zeeduin. Dit toernooi waar alleen kinderen aan mogen meedoen wordt verspeeld volgens de regels van gong-schaak. Meester Hans Böhm sloeg met een pollepel op een houten dienblad en dan moesten eerst alle witspelers zetten; een paar seconden later bij de volgende klap waren alle zwartspelers aan de beurt. Het leverde, net als in 2017 spannende partijen op vol verrassingen. Bij de prijsuitreiking vertelde Peter Paul Jonker, manager van Hotel Zeeduin dat mensen gemiddeld 125 liter water per dag verbruiken, maar dat een beuk ’s zomers tot 10.000 liter per dag uit de bodem slurpt. Winnaar werd voor de tweede maal Justus Glowatz uit Duitsland.

zie ook

https://www.tatasteelchess.com/news/56/second-dune-water-tournament.html 

Dit bericht is geplaatst in Het laatste nieuws. Bookmark de permalink.