BRAND!

Op 26 september was er een bijeenkomst van ASPO ( Algemeen SchadePreventie Overleg). Het was ter viering van hun 25-jarig bestaan en zo’n 150 brandverzekeringsexperts van alle mogelijke maatschappijen waren naar het Nationaal Militair Museum in Soest getogen. Er waren drie sprekers: Marjolein van Asselt (Hoogleraar Risk Governance en Raadslid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid), Ionica Smeets (Wiskundige en Hoogleraar Science en Communication aan de universiteit Leiden) en bovengetekende. Wij sloten mooi op elkaar aan want Marjolein nam de harde cijfers door, Ionica ging in op hoe je statistieken het beste kunt communiceren en ik deed een oproep aan de zaal harder op te treden tegen dat verkeerde gevoel over eigen veiligheid, wat kennelijk de mens eigen is.

Er volgen later nog wat publicaties, hier alvast wat foto’s.

Aan Hak van der Sijp, voorzitter ASPO, gaf ik een schilderij van Puck Böhm als dank voor zijn medewerking.

Voor een volledig verslag van dit symposium van Peter van Steen zie

https://www.riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/2019/11/RB6_2019.pdf

en ook

column Hans_editie_9_november_2019

 

Dit bericht is geplaatst in Het laatste nieuws. Bookmark de permalink.