De mooiste wedstrijd (radio)

NOS schreef een wedstrijd uit voor ‘de mooiste wedstrijd’, het moest niet alleen een bijzondere krachtmeting zijn maar er moest ook een persoonlijk verhaal aan vastzitten. Ik kwam met de legendarische WK-match Spassky-Fischer uit 1972.

Luister hier naar ‘De Mooiste wedstrijd’

 

 

 

 

 

Publiek aan zet: wat is de mooiste wedstrijd ooit?
NOS Langs de Lijn is tijdens de uitzending op zondagmiddag op zoek naar de mooiste wedstrijd ooit. Nu is het publiek aan zet om uit de tien overgebleven wedstrijden de állermooiste te kiezen.

In mei werden journalisten, prominenten en vooral luisteraars gevraagd om hun favoriete sportmoment te nomineren. Wat was die ene wedstrijd die je nooit meer vergeet?

Dat leverde een lijst op van liefst zeventig momenten. Spanning, hoog niveau, drama, bizarre wendingen, kwaliteit van de hele wedstrijd, kwaliteit van het individu en het bredere verhaal achter de wedstrijd. Alles speelde mee.

Afgelopen vrijdag heeft een jury – bestaande uit Matthijs van Nieuwkerk, Erben Wennemars en Wilfried de Jong – de longlist teruggebracht tot een toptien.

Ambassadeur
Bedenker en ambassadeur van de wedstrijd is voetbalcommentator Jeroen Elshoff. Tijdens de uitzending van 3 mei legde hij in grote lijnen uit wat voor hem de voorwaarden zijn voor de mooiste wedstrijd.

“Wat staat er op het spel, wat is het podium, wat is de kwaliteit van de wedstrijd, en voor mij misschien ook wel de individuele klasse”, aldus Elshoff. “Maar iedereen heeft zo zijn eigen criteria.”

Bekijk hieronder de tien genomineerden.

De genomineerden
1. Nederland-Spanje, finale WK handbal (2019)
2. Ellen van Langen, olympisch goud 800 meter (1992)
3. Nederland-Italië, olympische volleybalfinale (1996)
4. Pieter van den Hoogenband, olympisch goud 200 meter (2000)
5. Nederland-West-Duitsland, halve finale EK voetbal (1988)
6. Roger Federer-Rafael Nadal, finale Australian Open (2017)
7. Bobby Fischer-Boris Spasski, WK schaken (1972)
8. Ekpe Zonderland, olympisch goud rekstok (2012)
9. Anton Geesink-Akio Kaminaga, Olympische Spelen (1964)
10. Greg LeMond-Laurent Fignon, Tour de France (1989)

Dit bericht is geplaatst in Het laatste nieuws. Bookmark de permalink.