De Opkikker

We zijn in deze opgedrongen sociaal arme tijden thuis aan het opruimen en verven en zagen en lakken. Veel boeken en papier gaat weg, maar je komt soms wel aardige dingen tegen die je weer vergeten was.
In 2006 werd ik gevraagd door Stichting De Opkikker om een middag te schaken met Tobias, een ernstig zieke jongen. Ik leerde dat die goed georganiseerde uitstapjes ook tot doel hadden om de verzorgers, vaak familie, eens vrij te maken want de verzorging kan intens zijn en 24/7.
Tobias is er inmiddels goed uitgekomen, hij won onlangs een stand-up comedy wedstrijd. We wilden gaan kijken naar zijn eerste echte show maar Corona zou ook komen en daar wil ik niet bij in één zaal zitten.
Hier een verslag van die middag door oa Tobias zelf.


In 2017 traden we samen op bij een sport/kunst festival in het theater De Omval in Diemen.

Dit bericht is geplaatst in Berichten uit het verleden. Bookmark de permalink.