Bezoek aan Limburg

Tijdens een weekje Limburg werden er ook wat acties georganiseerd door
de onverwoestbare, enthousiaste schaakpromotor Pierre Keune. Een verslag:

Dinsdag 6 september 2022 werd het nieuwe schaakseizoen van onze schaakclub “Adelante Schaakt” geopend met een speciale schaaksessie onder leiding van Hans Böhm en Huub Knuvers.

Bijna alle schakers van onze schaakclub waren aanwezig in de Ronald McDonald KinderVallei en genoten van een geweldige schaakhappening. Voor sommigen was het zelfs de eerste keer dat ze meededen aan een schaaksimultaan en dan ook nog onder leiding van Hans Böhm. De spanning was van hun gezichten af te lezen.

Hans Böhm was reeds in 1998 aanwezig bij de allereerste Euro-Chess die in Valkenburg aan de Geul werd georganiseerd. Hij is in de loop der jaren diverse keren aanwezig geweest bij de internationale schaaktoernooien in het kader van Euro-Chess die in Valkenburg aan de Geul werden georganiseerd voor jongeren met en zonder lichamelijke en/of visuele beperkingen uit 7 verschillende Europese landen.

Helaas is Euro-Chess 2020 in Valkenburg aan de Geul niet kunnen doorgaan in verband met de uitbraak van Corona.

(voor foto’s zie https://www.euro-chess.eu/

Op dinsdag 6 september 2022 hebben Hans Böhm en Pierre Keune samen met gids Ivo Weck een bezoek gebracht aan de plaquette van Euro-Chess in de Gemeentegrot van Valkenburg aan de Geul. Deze plaquette werd in 2006 tijdens Euro-Chess 2006 in Valkenburg aan de Geul onthuld in deze Gemeentegrot.

Het gezelschap bestond verder uit familie en bekenden van Hans Böhm en de voorzitter van het Youth Committee van Euro-Chess (Peter Keune).

Dit bericht is geplaatst in Het laatste nieuws. Bookmark de permalink.