Vrouwen en schaken

In Matten 7 (een literaire uitgave over de schaaksport van New in Chess) wSchermafbeelding 2015-12-24 om 11.28.21orden enkele bijzondere vrouwen uit de schaakgeschiedenis gepresenteerd. Waaronder: Jan Timman liet zich inspireren door Judith Polgar, Hans Bohm door Madame Chaude de Silans.  

Het blad Matten komt twee maal per jaar uit en heeft soms een thema, in het eerste nummer van 2010 is dat thema: vrouwen. Judit Polgar, Laurie Langenbach, Corry Vreeken, Zhao Qin Peng, Erika Sziva, Fenny Heemskerk, De Bensdorp-tweeling, Madame Chaude de Silans, Daniella Pinedo, Franka van der Loo. Belangrijke vrouwen die of door hun spel of door hun verdiensten een bijzondere rol hebben gespeeld in de schaakgeschiedenis. Verder nog een prachtig journalistiek verhaal over het tragische leven van Salo Landau, de secondant van Alexander Aljechin. Te bestellen bij New in Chess te Haarlem. (nic@newinchess.com)

 

 

Dit bericht is geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink.