Van huisschaker tot clubschaker

20

In 1987 schreef H.B. een standaardwerk onder auspiciën van de KNSB. Vanaf een leeg bord wordt het schaakspel leerzaam en begrijpelijk uitgelegd. In 1988 werd op dit boek een televisie-schaakcursus bij de AVRO gebaseerd, die vanwege succes drie jaren achtereen werd herhaald.

Het boek bevat 12 hoofdstukken met o.m.: de loop der stukken, elementaire kennis, uitleg met behulp van 300 studies/diagrammen, een inventarisatie van openingsvallen en een klein openingenrepertoire, de schaakcomputer, geschiedenis en toekomst, varia met o.a. bijzondere evenementen en organisaties. Lekkere dikke kaft en opgefleurd met pentekeningen. Uitgebracht door Tirion te Baarn.

Cursusboek dat op zichzelf staat maar tevens gebruikt werd bij een televisiecursus van de AVRO.

 

Dit bericht is geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink.