De wijsheid en de kan

03

Een boek over de nieuwe inzichten over de relatie alcohol en gezondheid, in opdracht van TNO-voeding te Zeist. TNO organiseerde in samenwerking met de Stichting Alcohol Research vijf achtereenvolgende jaren, 2002-2006, een symposium over de relatie alcohol en gezondheid. Ik was iedere keer de dagvoorzitter en betrokken bij de organisatie

Meer dan twintig wetenschappers op uiteenlopende terreinen hebben in die vijf jaren hun bevindingen toegelicht. In De Wijsheid en de Kan, worden deze deskundigen geïnterviewd door journalist Bram Pols, voor de broodnodige eenheid en het begrijpelijk houden van soms moeilijke materie. H.B. verzorgde de illustraties, daarvoor reisde ik o.a. af naar Bordeaux, Elzas, en Pessione in Italië, waar je je klein voelt tussen de cilinders van 200.000 liter per stuk. Maar ook de verrassende rondleidingen in bierfabrieken en whiskyzaken, compleet met doedelzakspeler. Het verhoogt de kwaliteit van leven als je een gezonde relatie hebt en dat geldt zeker voor de relatie met alcohol.

Dit bericht is geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink.