Gelukkig nieuwjaar

Ik wens alle leden van De Schaakkaravaan een gelukkig 2011.

Nou kun je met veel dingen gelukkig worden: thuis, op school, met je vriendjes en vriendinnetjes en met al je hobby’s. En schaken is een van je hobby’s, want je bent lid van De Schaakkaravaan. Hoe word je nou gelukkig met schaken? Natuurlijk als je een partijtje wint maar je kunt ook gelukkig worden met kleine dingen. Als je een hele mooie pionzet doet, zoals en-passant slaan, of met je enige overgebleven pion tegen een heel leger toch nog wint! Dat kan.

Of als je een onverwachte paardzet vindt, een paardvork waarmee je schaak zet én een dame wint, dat maakt ook gelukkig. En er zijn stellingen waarin een loper of een toren sterker is dan een dame, als je dat zelf een keer bedenkt heb je daar nog lange tijd plezier van. Maar waar je ook heel gelukkig van wordt, is een koning die uit zijn veilige schuilplaats komt en zelf ten strijde trekt. Kortom, ik wens jullie een gelukkig schaakjaar toe.

Dit bericht is geplaatst in Schaakkaravaan. Bookmark de permalink.

Geef een reactie