Nationale pupillendag 2011

Op dezelfde dag, 25 juni, dat het Nederlands Kampioenschap van start ging in Boxtel, werden ook de NK’s voor bepaalde leeftijdscategorieën gehouden in Roosendaal. We feliciteren van harte in de categorie tot en met negen jaar Mick van Randtwijk en Aliya Scholten, in de categorie tot en met acht jaar Jonas Hilwerda en Eva van Harten, en in de categorie tot en met zeven jaar Siem van Dael en Catherina Hulleman.

Ik keek naar een filmpje dat Hicham Bouhlafa maakte van die dag en het valt op dat veel kinderen de overkant van het bord niet halen als ze zitten. Ook de klok staat net te ver weg om zomaar even snel in te drukken. Wat vinden jullie daar nou van? Bij andere sporten worden de attributen aangepast aan de leeftijd (bij tennis heb je zachte ballen voor de kinderen en bij veel sporten wordt de duur van de partijen aangepast aan de leeftijd). Er zijn best wel kleinere schaakborden in omloop en we kunnen best aan kleinere tafels spelen. Maar misschien maak ik me druk om niets en vinden jullie het helemaal niet erg om bij iedere zet een beetje van je stoel te komen. Misschien is het wel cool om gewoon lekker bezig te zijn. Tot slot kregen de winnaars een gouden kroon op het hoofd en zaten ze in een hele grote Sinterklaas-stoel. Er is nog een lange weg te gaan, van Roosendaal naar Boxtel, maar het begin is er.

 

Met dank aan Hicham Bouhlafa


 

Dit bericht is geplaatst in Schaakkaravaan. Bookmark de permalink.

Geef een reactie